Hírek

Szomorú szívvel búcsúzunk!

Méltósággal viselt, hosszú betegség után
2024. május 30-án elhunyt
Valdinger Imre
a Pápateszéri Téglaipari Kft. korábbi tulajdonosa és ügyvezetője.

valdinger-imre-1947.jpg

Valdinger Imre 1947-ben született Bakonyszentivánon, ahol később az általános iskolai tanulmányait is végezte. 14 évesen került a II. számú Ipari Tanulóintézetbe Budapestre, ahol 1964-ben esztergályos szakvizsgát tett. Ezután a Szerszámgépipari Művek Soroksári úti Esztergagépgyárában helyezkedett el, itt 10 évig dolgozott. 1974-ben a Közép-dunántúli Téglaipari Vállalat központi műhelyében helyezkedett el esztergályosként. 1978-ban érettségi, majd 1980-ban gépgyártás tervezői technikusi vizsgát tett.

1980-ban került a pápateszéri Téglagyárba, ahol műszaki vezetőként dolgozott, majd 1983-ban gyárvezető lett.

Az 1990-es években megalapította a dolgozókkal a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) szervezetet, mely a privatizáció során megvásárolta a Téglagyárat, mely 1994-től Pápateszéri Téglaipari Kft. néven működött tovább.

Számos technológiai fejlesztést irányított vezetőként a téglagyárban, melynek eredményeképpen az ország egyik legelmaradottabb téglagyárából jelenleg az egyik legmodernebb gyárává vált.

A Magyar Téglás Szövetség munkájában 11 éven keresztül aktívan részt vett.

2007-ben miniszteri elismerő oklevelet kapott az Építők Napja alkalmából "Kiemelkedően magas színvonalú szakmai tevékenysége elismerése jeléül".

2022-ben megkapta a Pannon Csoport Gyártói Életműdíját.

 

Valdinger Imre búcsúztatására 2024. június 10-én, hétfőn 15 órakor kerül sor
a bakonyszentiváni temetőben, a római katolikus egyház szertartása szerint.
Engesztelő gyászmise 14 óra 15 perckor lesz
a bakonyszentiváni Keresztelő Szent János templomban.

 

A Pápateszéri Téglaipari Kft. az elhunytat saját halottjának tekinti.

valdinger-imre-gyaszjelentes.jpg

Síkra csiszolt falazótéglák

Termékválasztékunk a síkra csiszolt falazótéglákkal bővült.

Tovább

Megújultak a BAKONYTHERM kerámia nyílásáthidalók

A háromféle BAKONYTHERM nyílásáthidaló típust (10-es válaszfal, 12-es főfal és elemmagas áthidalók) az elmúlt évek során, egymást követően megújítottuk és ez év tavaszán az új 10-es válaszfal nyílásáthidalónk gyártásának beindításával teljesen megújultak a BAKONYTHERM nyílásáthidaló típusok..

Tovább

Pegazus 2018 díj

A Pápateszéri Téglaipari Kft. a legdinamikusabban fejlődő magyar cégek közül 2018-ban ismételten az öt legjobban teljesítő vállalkozás között szerepel a Nyugat-Magyarország régióban.

Tovább

Magyar Termék Nagydíj

A Pápateszéri Téglagyár BAKONYTHERM márkanevű falazótégláival elnyerte 2016 és 2017 években is a MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJAT

Tovább

Pegazus 2017 díj

A Pápateszéri Téglaipari Kft. a legdinamikusabban fejlődő magyar cégek közül 2017-ben az öt legjobban teljesítő vállalkozás között szerepel a Nyugat-Magyarország régióban.

Tovább

ZajStopp hanggátló téglák

Hanggátlásban is otthon! Bakonytherm ZajStopp hanggátló téglák.

Tovább