"ZajStopp" hanggátló tégla

BAKONYTHERM®

"ZajStopp" hanggátló tégla

Forradalmian új hanggátló tégla

Magyar Termék Nagydíj


Tovább erősödött a Pápateszéri Téglaipari Kft. termékválasztéka, a Bakonytherm Téglaalapú Építési Rendszer a hanggátlásban történt fejlesztéseknek köszönhetően. A korábban gyártott és forgalmazott kisméretű 30-as hanggátló téglát kiváltó új termékekkel:

Ezek a Bakonytherm ZajStopp 10/50 NF és ZajStopp 20 NF hanggátló téglák, amelyek mindössze 10 cm-es vastagságban az 54 dB-es illetve 20 cm-es vastagságban az 55 dB-es hanggátlást teljesítik.

A téglák kifejlesztése mellett, nagy hangsúlyt fektettünk a hangszigetelés gyakorlati problémáinak megoldására, odafigyelve a falak építésére, vakolására. Ezáltal a legjobb, legoptimálisabb megoldást biztosítjuk. A ZajStopp téglákhoz biztosítjuk a falazáshoz szükséges ZajStopp-F5 rezgéscsillapító falazóhabarcsot is.

A világpiacon innovatív megoldásként alkalmaztuk a kerámiát hangszigetelő anyaggal kitöltve, a közismert rendszerekkel szemben. Ezzel ötvöztük a kerámia falazóelem jó tulajdonságait a falazásoknál.
A téglagyártás korszerű irányelveivel, az alapanyagok helyes megválasztásával, a hangszigetelésnek megfelelő üregkialakítással valamint a hangszigetelést elősegítő kötéssel ellátott, megfelelő típusú hangszigetelő anyag használatával értük el a ZajStopp tégláknál a kiváló hangszigetelési értékeket.
A hangszigetelést a kötések póruskialakítása, valamint a homokszemcsék közötti térhálósított laza kötés biztosítja, melynek köszönhetően a hangenergia hőenergiává alakul.

ZajStopp 10/50 N+F hanggátló tégla

A téglagyártásban megszerzett 70 év tapasztalatára alapozott Bakonytherm termékcsalád újabb tagja a „ZajStopp” hanggátló tégla

Tovább

ZajStopp 20 N+F hanggátló tégla

A hangszigetelést a kötések póruskialakítása, valamint a homokszemcsék közötti térhálósított laza kötés biztosítja, melynek köszönhetően a hangenergia hőenergiává alakul

Tovább

A hanggátló tégla alkalmazását hasznosnak tartjuk, mivel:

  • Leghatékonyabb hanggátló tégla a piacon
  • Nagy nettó területet nyerését biztosítja keskeny falvastagságának köszönhetően, ugyanakkora hangszigetelő képességnél
  • Versenyképes ár
  • Legkisebb fajlagos költségeklegolcsóbb hanggátló lakáselválasztó falazati ár m2-ként
  • Könnyebb kezelhetőség és építés (16 kg/db, 8 db/m2 illetve 23 kg/db, 11 db/m2)
  • Kisebb súlya végett könnyebben-olcsóbban szállítható, ill. több szállítható belőle egyszerre
  • Kisebb helyet foglal az építkezésen
  • Csökkenti az építmény súlyát, így csökkentve a statikai problémákat (ZajStopp 10 NF csak 128 kg/m2)
  • Nagyobb szabadságot ad a tervezőknek mivel nem csak a teherhordó fal fölé tervezhetik

A téglagyártásban megszerzett 70 év tapasztalatára alapozott Bakonytherm termékcsalád újabb tagjai a ZajStopp hanggátló téglák.